Slapen als Doornroosje met een schoon matras

Gepubliceerd op: 04-06-2021

Wanneer u regelmatig minder slaapuren maakt dan aangeraden (de befaamde acht uur), dan kan dat forse gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan een verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer, obesitas, hart- en vaatziekten en depressies. Een slaaptekort neemt echter niet alleen gezondheidsrisico’s met zich mee, maar heeft ook effect op ons dagelijks functioneren. Het is namelijk een stuk lastiger om je goed te concentreren en dat leidt ertoe dat u op uw werk sneller en meer fouten maakt. In de ogen van veel onderzoekers is slapen dan ook net zo belangrijk als eten. Maar, waarom geeft u uw matras dan niet dezelfde behandeling als een avondmaaltijd?

Matrassen: broeinest voor beestjes, bacteriën en schimmels

Er zijn meerdere redenen voor het feit dat u te weinig slaap krijgt; denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een mobiele telefoon in bed of het drinken van koffie voordat u gaat slapen. Een andere oorzaak is wellicht het gebrek aan een schoon matras. Omdat we het matras niet in de wasmachine kunnen stoppen, behoort het tot een van de smerigste objecten in uw huis. Dit komt vooral door het feit dat we in onze slaap veel vocht en dode huidcellen verliezen. Het maakt het matras een broeinest is voor bacteriën, schimmels, virussen én beestjes.

Zo is deze combinatie van vocht en dode huidcellen een perfecte leefomgeving voor de huisstofmijt. Hoewel dit kleine beestje zelf niet voor een gevaar of allergische reactie zorgt, moet u wel oppassen voor de uitwerpselen en de vervelde huid van de huisstofmijt. Die twee elementen kunnen namelijk wel een allergische reactie opwekken of andere gezondheidsklachten veroorzaken (zoals hoofdpijn, opgezwollen oogleden, niezen, en vermoeidheid).

Laat jaarlijks uw matras reinigen

Daarom stellen we u nu nogmaals de vraag: waarom geven we ons matras niet dezelfde behandeling als ons voedsel? Immers, als we bepaald eten niet koken (en dus ontdoen van hun bacteriën), dan kunnen we ook goed ziek worden. Daarom raden wij het aan dat u uw matras minimaal één keer per jaar laat reinigen. Zo zorgt u er niet alleen voor dat alle beestjes, bacteriën, schimmels en virussen teniet worden gedaan, maar worden ook ongewenste geuren en vlekken verwijderd.

Matras reinigen bij Mister Powerclean

Bij Mister Powerclean is matrasreiniging in drie stappen klaar. In de eerste stap wordt uw matras door middel van dieptereiniging schoongemaakt. Die stap zorgt ervoor dat het stof, de huisstofmijten en de uitwerpselen van dit beestje worden opgezogen. In de tweede stap wordt uw matras bestraald met UV-C licht. Dit stopt verdere vermenigvuldiging van bacteriën en schimmels.

Ten slotte wordt uw matras nog gereinigd met een desinfecterende spray. Deze spray is ter preventie van huisstofmijt en geeft een frisse geur aan uw matras. Na onze matrasreiniging slaapt u hopelijk weer als Doornroosje!

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

06-21677227